Den store kjoleprøven... del 1

lørdag, januar 06, 2007Føler meg litt vågal for tiden, men har altså begynt på en kjole. Mønster og stoff er kjøpt inn (til den nette totalsum av 900 kr, og det er etter at 20% er trukket fra...) og det er bare til å begynne.


Har valgt en kjole fra Vogue, så har ikke akkurat valgt det mest forståelige mønsteret, men det får stå sin prøve.


Falt helt for stoffet i butikken- brunsvart silketaft med svarte prikker i fløyel. Foret er brunt og tyllen svart.Sjokkert over mengden stoff som skulle med. Til lille meg, som kun er 162 høy, går det med 3m av kjole\forstoff og 3.60 m med tyll. Med andre ord er det et heftig skjørt på denne kjolen.
Oppstartsdato for prosjektet var 4 januar 2007, og pr i går kveld var mønster klippet ut (gresskjedelig), alle mønsterdelene klippet ut i forstoff (inkl kritting av alle nødvendige detaljer) og skjørtet i kjolestoffet klippet opp. Har ikke klippet ut selve toppen i kjolestoffet enda, da klokken nærmet seg midnatt og jeg ikke var våken nok til å tenke helt klart. Må nemlig fundere litt over hva som blir finest- da det er umulig å få prikkene til å møtes i alle sømmene. På skjørtet er det ikke så farlig, fordi det skal snurpes i endte potens, så det vil ikke være skandale om det er en liten kollisjon. Men på toppen, da spesielt i sømmen som kommer midt foran ja der er det ganske vesentlig. Det samme gjelder for sømmene på sidene og midt bak på ryggen. Jukse varianten hadde vært løst hår, men håret er nok ikke langt nok...


Men det går seg nok til, må bare være litt kreativ og trøste meg med at det er vel 5 uker til kjolen må være helt ferdig....Events coming up like pearls on a strring this year, so I figured it would be best to work on my sewing skills and sew a dress. Very tight schedule, the first event is mid-Feb, so there's no dwelling around.

share this on »
{Pinterest}
3 Comments »

3 Responses to “Den store kjoleprøven... del 1”

Anonym sa...

denne ser jo kjempelekker ut...gleder meg til å se den ferdig på syersken...

Tina sa...

Wow denne blir lekker. Lykke til med syingen

Anonym sa...

DSen ser flott ut. Gleder meg til å se det ferdige resultatet.