Evighetsprosjektet

tirsdag, november 18, 2008

Jeg har som kjent hatt fri ei uke nå. Og før dene uken hadde jeg planene klare. Jeg skulle sy, rydde, sortere, lese, sove og lade opp batteriene.

Vel, uken er over. Jeg leste. Og jeg sov. Jeg la opp gardiner for Gard (som hadde vært perfekte om ikke Gard hadde bommet med 20 cm da han målte... ) og jeg ryddet litt rundt om kring. Og jeg begynte på tidenes evighetsprosjekt. Jeg sorterer knapper!

Det har seg nemlig slik at knappebeholdningen min pre-fredag ble anslått til en 3-4000. Nå, som vi snakker post-fredag begynner vi å nærme oss 5000 (takk Margrethe :) )
Det er nemlig meget fort gjort å bestille over 1000 knapper på internett. Og ikke er det spesielt dyrt heller. Og når det kommer en mann på døren og leverer knappene- ja da er fredagslykken fullendt.

Felles for nyanskaffelsene og de eldre beboerne, er at de alle lever i et salig kaos. Og her snakker vi type fem-tusen-knapper-på-bordet-for-å-finne-en-knapp type kaos.
Og det begynner å bli noen måneder siden de ble lovet en ny bolig i form av en egen knappeskuff med lukrative eneboliger i form av sandkakeformer, og mindre hybler i form av ekser med mange rom. Så da er det jo bare til å oppfylle forventningene, eller hva?

Så som dem evige optimisten jeg er, så tenkte jeg i mitt stille sinn at denne friuken måtte da være til for å få orden på knappene mine?
Vel. Av og til er jeg muligens litt for optimistisk.
Spisebordet har vært fullstendig dekket av knapper. Og det er definitivt ingen underdrivelse. Venner har kommet på besøk og ristet forundret på hodet. Hva i alle dager skal jeg med så mange knapper? Vel, noe bedre svar enn - Kjekt å ha- har jeg ikke. Men det holder rikelig for meg.

Det er vel bare å innse at jeg har startet på et evighetsprosjekt. Et prosjekt som trolig, om jeg ikke inviterer en tvangsnevrotiker på besøk, vil forfølge over lengre tid. men jeg har begynt. Og det er da en start bare det. Ønsk meg lykke til!

Skulle du fremdeles lese her, så kan jeg fortelle at bloggen min har hatt ganske mange besøkende. Og det synes jeg er veldig kjekt. Så kjekt at jeg vil at en av dere skal få ta del i knappeprosjektet mitt. Og da tenker jeg ikke i form av sorterings-hjelp. Men heller i den banen at en av dere som legger igjen en kommentar her vil bli med i trekningen av en liten del av knappesamlingen min.
Så kommenter frem til søndag , så trekker jeg da :)

share this on »
{Pinterest}
34 Comments »

34 Responses to “Evighetsprosjektet”

Anonym sa...

Gratulere med nye knapper, og høres ut som om du har ett skikkelig langtidskoseprosjekt på gang.. En kan aldri får for mye hobby stasj..

Nydelige knapper , herlig farge.. gleder meg til å se hva en del av de havner på..

Ønsker deg en fortsatt fin tirsdag i Polen..

Varm klem fra kalde norge.. brrrr

Anonym sa...

Herlighet så mange knapper du har ! Men man får jo aldri for mange , knapper er gøy ! :))

Josefine (HB)

M sa...

Jeg trodde ikke det fantes noen som hadde så mange knapper :O
Er jo kjempe greit å ha knapper liggende, vet jo aldri når man får bruk for de!
Ønsker deg en flott uke!

Gurimalla! sa...

Så mange knapper!!! Det ble en skikkelig fin borddekorasjon å putte forskjellige farger i muffinsformer. Delikat.

medina sa...

Fiiine knapper... Heldige du.

Anonym sa...

Å herlig!!
Tror kanskje det kommer til å komme noen til meg også, etter at jeg kikket inn i den nettbutikken ;)
Kos deg med knappesorteringen din :)

Silje Kristin sa...

Himmel.. det var ikke lite knapper du har nei :)

Syns sjalet du hadde strikket litt lenger ned her var utrolig flott forresten!!
¨Håper du får en flott dag =)

Jorun sa...

Dette var så herlig skrevet! Vi er jammen rare, vi hobbyfolk! Samler i massvis på knapper, garn, stoffbiter, strikker og bånd, for å nevne noe! Men det er jo så deilig!!
Kos deg med knappesortering.

Monstermønster sa...

Auda... sånt frister altfor mye, så jeg er igang med å bestille knapper jeg også. Takk for link, og lykke til med sorteringen!

frksnupp sa...

Den der tvangsnevrotikeren du etterlyser...jeg kan gjerne komme og sortere knappene dine =P (jeg sorterer nonstop også). Meget dekorativt å ha dem i sandkakeformene da.

Baddie sa...

Her var det knapper i mange herlige farger. Bloggen din gav meg nesten litt vårfølelse. Knapper har jeg aldri nok av så konkurransen må jeg delta i.

Synes alltid det er koselig å stikke innom bloggen din. Ønsker deg en fortsatt god dag!

Ruby sa...

For en koselig blogg du har - har vært inne her og kost meg lenge i dag :-)
Lykke til med knappesorteringen... hehe, det kommer nok å ta litt tid med en slik mengde...

Margrethe sa...

Jeg synes jeg fortjener et ekstralodd :P

Brit Strikkenerd sa...

Stor underholdning å lese om din knappe sortering. 5000 knapper lol:) Men knapper er artig og fornuftig ting å ha, så lykke til videre i din knappesortering og ha en hærlig uke:)

PerJorun sa...

Å jeg kjenner meg igjen ja. Har hatt en grovsortering av mine knapper, men jeg har "bare" rundt 1700 stk jeg da. Sandkakeformer var lurt, men jeg tror jeg prøver meg på uttagbare skuffer jeg. Lykke til

Guro sa...

Åh! Om du ikke hadde bodd så langt unna, skulle jeg meldt meg som hjelpekorps.

Elsker å sortere knapper, og farmors knappeglass var favorittleke da jeg var liten.

Kos deg!

Anonym sa...

Og jeg som trodde at jeg hadde mange knapper... for jeg har jo arvet endel også, men jeg har aldri talt dem! Jeg oppbevarer dem i små glass med lokk, litt etter farger og størrelser. Og så er det ett glass med hvite, sorte, beige osv.
Men jeg har nå mest gamle knapper jeg da!

Anonym sa...

Man kan aldri få for mange knapper. Det har jeg funnet ut - etter at knappesamlingen min forsvant under siste flytting, har jeg først nå innsett hvor tomt det ble uten. Men har desto bedre grunn til å samle på nytt *hehe*

Anonym sa...

Herlige knappebilder!

Anonym sa...

Heisan og lykke til med knappesorteringen! Jeg har også knappedilla, de bor i to svære glass i et fargerikt felleskap. God kveld til deg!
Klem fra Pus på HB.

Anonym sa...

Knapper er jo også en del av tilbehøret. Sitter å lager luer som skal pyntes med knapper.Men her er det tomt gitt. Så kos deg med knappene dine du. Ha en fin kveld.

Tina sa...

Ja er det ikke gøy med knapper :-) Trenger man inspirasjon så er det bare å ta fram knappene boksen. Lykke til sorteringen :-).

Cruzidull sa...

Hihi. Jeg merker jeg stadig kommer innom siden din. Mye gøy å lese og lekkert presentert er det alt sammen. Tror ikke jeg er blandt de flinkeste til å legge igjen spor, men jeg trives godt her.
Kos deg med knappene dine du. Noen evighetsprosjekter må man jo ha problemene oppstår først når noen trenger bordplassen i en fei ; )

amylin sa...

Utrolig mange knapper du har! For en evighetsjobb å sortere dem.

Anonym sa...

Margrethe er ikke snill slik, hun er skyld i min utvidede knappesamling også. Dine er nyyydelige! Men som alltid trenger man flere knapper.

Benedikte sa...

Hei.

Kjenner det kribler i meg når jeg ser alle knappene dine. Har ikke så mange selv, men håper på at kanskje beholdningen kan ta seg noe opp. Er nemlig begynt å lure litt rundt på nettet.
Lykke til med sorteringen:)

Synes du har en kjempekoselig blogg, og er ofte innom for å se om du har skrvet et nytt innlegg.

Benedikte (HB)

Sigrid Marie sa...

Blir bittelitt sjalu... Må nok ut å kjøpe fler knapper ja... Eller stjele hos mamma i jula!

Line Kristine sa...

Du har noen timer jobbing foran deg der, ja. Sånn kan det bli med diverse hobby-stasj. Men det er jo kjekt å ha! :) Lykke til!

Anonym sa...

Å du milde så mange knapper! Ser for meg hva som hadde skjedd hvis jeg hadde prøvd å sortere mine på stuebordet, hehe! Men det blir jo utrolig mye letter å finne riktig knapp og kanskje til og med flere makne etterpå.

Anonym sa...

for en fantastisk samling knapper. ser for meg min bestemor når du har sandkake formene framme. minner minner.. kos deg med knappene dine. vi brukte dem som "ekstra kast" når vi spilla yatzy.. pluss at det var en hellig stund for meg å kunne "rote" i knappene..

Beate sa...

Så masse flotte knapper! Jeg må vist begynne å gå på knappejakt tror jeg! Håper du snart er frisk og rask igjen!

lenebv sa...

Så utrolig mange knapper du har! Jeg har ikke helt blitt bitt av denne basillen enda, men kjenner jeg meg selv rett så blir jeg nok snart det... ;-) Alltid spennende med konkurranse, og nå trenger jeg faktisk noen knapper til et sjal/sjerf lignende greier jeg holder på med. Så jeg er med!

Anonym sa...

Høres ut for at du har nok knapper til et par prosjekter! Jeg hadde garantert også brukt masse tid på å sortere knappene, tenk all den tiden du sparer på å slippe å leite når de er ferdig sortert :-)

Anonym sa...

For en herlig knappeblanding ;)