Tukina til vinteren

lørdag, november 27, 2010

IMG_1348
Av og til begynner man på prosjekter som man i det man begynner er noe i tvil om noen gang kommer til å bli fullført, og Still Light'en er nok selve definisjonen på slikt.

På sensommeren begynte jeg med fullt pågangsmot og velvilje. Velviljen forsvant fort når jeg innså at det var plass til minimum to sommerfugler i halsåpningen og opprekking ble eneste løsning.
Med nytt pågangsmot var jeg klar for forsøk nr 2 og strikket i vei. Etter noen centimeter innså jeg at strikkefastheten ikke var helt perfekt og at jeg med fordel kunne gå opp et halvt pinnenr. Og man strikker da virkelig ikke på tynnere pinner enn hva som er nødvendig. I hvertfall ikke når man skal strikke halvannen kilometer.

Forsøk nr tre gikk en del bedre. Jeg strikket meg både frem og tilbake til Tromsø, og med forsinkelser og tåke ble det ganske mange timer.
Rett før lommedelingen fant jeg ut at den måtte prøves. Og godt var det, for her var det plass til to Sommerfugler. Minst.
Men ikke søren om jeg gir opp. Så jeg strikket videre og forbannet hver maske. Vips var jeg ferdig og prosjekt: fra telt til tunika kunne begynne. Løsningen ble rett og slett å sy den inn midt bak. Garnet er såpass rufset at sømmen ikke synes og resultatet ble veldig bra. I tillegg plukket jeg opp masker rundt halskanten og strikket noen ekstra cm med ribb for å så felle stramt av. Da ble den perfekt i halsen og ikke så voldsomt åpen.

Kjolen, eller tukinaen som min kjære lillebror ville sagt, ble ferdig for en drøy måneds tid siden, men det er ikke bare bare å få tatt bilder av seg selv, gitt.

Tilsammen gikk det med 250 gram fra spolen min med Shetland Soft fra Malsen og Mor i fargen lilla Ivanhoe. Jeg har strikket en blanding av S/M og med et innsydd legg på 14 cm midt bak ble den perfekt. Ermene er trekvartslange og selve kjolen strikket jeg litt lengre enn oppskriften sa. Det siste er jeg veldig glad for, for den har krympet litt i lengden med hver vask, så nå spørs det om jeg ikke må gå over til håndvask etterhvert.

Ha en strålende god helg. I morgen er det 1.søndag i advent og 19 dager til juleferie. O jubel!

_________________________________
It is nothing short of a miracle that I managed to get Still Light finished. Tackled quite a few obstacles along the way, started all over a couple of times. Finished result is nice, though, pretty much worth the pain it was to knit. At least I like to think so.

share this on »
{Pinterest}
8 Comments »

8 Responses to “Tukina til vinteren”

Fru Keilegavlen sa...

Så flott Still Light! Den må du bruke mykje etter alt det arbeidet!! Godt du har bra pågangsmot. :) Ha ei fin helg.

Silje sin blogg sa...

Den var kjempe fin! Kunne ønske jeg kunne strikket meg en slik en, men som jeg ser, så er det utfordrende nok;)

Anonym sa...

kjempefin tunika. Nydelig faktisk.
Kos deg masse med den. Og all den jobben da. Flink du ;)

amylin sa...

Flott Still Light!

Judith sa...

Så flott, og perfekt farge.

strikkefrua Elin sa...

Så stilig den ble.
Ønsker deg en god adventstid.

Anne-Ruth sa...

Kjempe-kjempe fin!

Anonym sa...

Så bra du ikke ga opp, for den ble kjempefin!!

Kicki