Togsjal

torsdag, april 14, 2011

IMG_2061

I vinter kjøpte jeg meg en hespe tULLiBaLL bare fordi den var så fin.
Fargen heter Bestefarsblå og kombinasjonen ull og silke er absolutt en favoritt.
Når jeg så skulle strikke noe av den, så ble det slik som det ofte blir når jeg strikker sjal. La opp tre masker, strikket et par pinner, plukket opp seks masker rundt kantene og fortsatte med å øke fire masker på annenhver pinne.

Da jeg hadde nærmere 200 masker på pinnen begynte jeg på mønsteret. Det så lenge ut som om det skulle bli nok et Nightwatch, men på sisteetappen satt jeg mange timer på tog, uten noe å se etter. Så da ble det å fortsette med innfallsmetoden.

Da toget rullet inn på perrongen oppdaget jeg at garnnøstet hadde falt bak kanten på setet i kupeen og var umulig å fiske opp. Da var det bare å dra opp så mye som mulig, bryte tråden og håpe at det holdt. Alternativet om å bli med videre til Hviterussland fristet ikke akkurat så veldig.

Flaks eller iskald beregning, det kan diskuteres. Men da siste maske var felt var det en halv meter igjen av garnet. En tur på vekten viser at sjalet veier 88 gram. Med andre ord er det et lite nøste tULLiBaLL som nok fremdeles kjører tog i Polen.

Ha en strålende flott torsdag!

_______________________________________________
My mum vaguely put it out there that she dreamed of a shawl knit by me. Just in time for her birthday I finished this version of my Nightwatch for her. This one is knit in a silk/merino blend from Tulliball.

share this on »
{Pinterest}
10 Comments »

10 Responses to “Togsjal”

Elimor sa...

Beste presentasjon ever av et sjal. Nydelig.

Silje sin blogg sa...

Kjempe fint sjal;) Så morsom modell du har;)

Marija sa...

flott sjal, øker du en maske i hver side og to i midten annen hver omgang hele tiden? synes det er imponerende å egenkomponere lace sjal!

pene puter også ;)

Moan sa...

Ser deilig ut! Godt det holdt med garn :-)

God påske!

LivM sa...

Du har jo laget et aldeles nydelig sjal. Gratulerer!

duBedåre sa...

Lekkert sjal! Og togsjal med rette, ser ikke de buene ut som dem i stål på mange gamle togstasjoner? Fabelaktig at du klarerå lage mønsteret underveis, altså!

Og for en thriller med garnnøstet, da gitt! tULLiBaLL-garnet er så deilig og eksklusivt, at vi får håpe en togvasker tar seg bryet med å ta det med hjem og strikke noe lite og delikat av den reisende bunten!

LilleAsk sa...

Nydelig sjal du har strikket.

wims sa...

For et lekkert sjal. Og fargen var herlig :O)

Unknown sa...

Nydelig sjal og en morsom fortelling..
Ønsker deg en flott og solrik påske :-)

siwi sa...

Så fint det ble, nervepirrende avsluttning! Så fin tunikkaen din ble!