Høst

lørdag, oktober 15, 2011

IMG_2676

Jeg er, som tidligere nevnt, ingen lueperson. Jeg misliker sterkt luer og unngår dem i det lengste. Nå er høsten her, med fine farger og få grader. Og igjen kjenner jeg lueproblemet melde seg. I fjor strikket jeg en lue som fungerte sånn halvveis. Den dugde til sitt bruk, men selv i deilige babysilk var ikke jeg den som ropte hurra for å ha den på. Lueproblematikken består.

I år har jeg bestemt meg for å gjøre et nytt forsøk. Denne gangen har jeg strikket fine Dove. En litt baggy lue, som i organisk merinoull fra Sublime er både varm og myk. Jeg er svak for flettestrikk, og falske fletter går unna på pinnene. Pinne nr 4, 4.5 og 5 er også grobunn for strikkesuksess.

Luen ble ferdig i går kveld og klok av skade festet jeg alle tråder og festet på dusken med en gang. Med andre ord var luen helt klar da jeg skulle lufte dyret i morges. Og godt var det, for i morges var det knapt nok en grad ute. Suksess!

Luen er strikket av Sublime Organic merino, halvannet nøste i en deilig gråmelert farge. Til dusken ble det litt knapt med garn, så der har jeg spedd på med babysilk i samme farge, noe som fungerte veldig bra. La opp 104 masker og strikket 10 repetisjoner før jeg felte, akkurat passe til mitt hode.

Ha en strålende flott lørdag!

______________________________________
It is getting colder and colder for every passing day and the need for warmer clothing increase simultaneously. First finished project this autumn is the Dove hat in Sublime Organic merino. Warm, soft and simply perfect. so here is to those chilly mornings to come- I am ready!

share this on »
{Pinterest}
9 Comments »

9 Responses to “Høst”

gyldenkron sa...

Den var kjempesøt. Jeg er heller ikke noe luemenneske, men jeg prøver

Tonemi sa...

Denne luen var kjempe flott...nydelig farge...Og jeg er en av de som ELSKER luer...Venter bare på at det skal bli kaldt nok til at jeg kan begynne å bruke de:)

Elisabeth sa...

Dette var en fin lue. Kanskje noe selv jeg kan bruke... Jeg er heller ingen lueperson, men siden jeg går til og fra jobb blir det rimelig kaldt i vinterhalvåret :)

Linda sa...

Fine hua, som sikkert passar deg heilt fint. Eg er sjølv ikkje nokon hueperson, men bør bruke det om vinteren.

siwi sa...

Fin den ble, er lettfryst på ørene, denne så god og varm ut!

Monstermønster sa...

Luer er dritvanskelig å finne fine av! Kanskje jeg skulle prøve med dusk i år?

duBedåre sa...

Finfin lue!

skb sa...

Luer er oppskrytt! ...men varianten din var veldig fin. Kanskje eg skulle prøvd meg på ein slik?

Anita Cecilie sa...

Flott lue. Mulig jeg prøver meg på denne