Lille Fana

fredag, mars 09, 2012

lille fana

Fanamønsteret er kanskje det fineste tradisjonsmønsteret jeg vet om, tett fulgt av Marius.
I det hele tatt er jeg veldig glad i tradisjonsmønsterene og ble veldig glad da Sandnes kom med sitt nye Klassikerhefte. Mye fint, men Fanakofte med raglanfelling glimtet med sitt fravær. Så da må man fikse selv.

Jeg la opp 122 masker på pinne nr 3,5 og dobbel NZ Lammeull. Et par pinner ribb før jeg skiftet til pinne 4 og strikket rundt. De syv første og siste maskene ble satt på en tråd og fire klippemasker ble lagt opp. Strikket så rutemønster x 3 før jeg la inn stjernemønsteret. Sånn egentlig skal det jo være lengre oppe, men ved å legge det her ble raglanfellingen så uendelig mye enklere med tanke på symmetri og sånn. Ermene la jeg opp 36 masker, strikket litt ribb før jeg skiftet til tykkere pinner. Videre økte jeg en maske i begynnelsen og slutten av hver pinne hver cm frem til ermene målte en 16 cm eller så. Felte 8 masker til ermehull på begge ermene, gjorde det samme på bolen når den var 18 cm eller så. Strikket raglan med fellinger (totalt 8 m) på annenhver pinne og fortsatte på den måten til jeg hadde felt 11 ganger.
Nå felte jeg klippemaskene og felte så de fire første maskene på neste pinne samtidig som raglanfellingen fortsatte. Felte de fire første maskene på neste pinne fra vrangen, de neste to pinnene ble de første to maskene felt.

Plukket så opp masker langs begge sider i halsen, gikk ned en pinnestørrelse og strikket 3 cm halskant i ribb.

En drøss med symaskinsømmer før det ble oppklipping med overlocken. Plukket opp masker langs begge forstykkene og strikket knappestolper, la inn knappehull på ene siden.
Strikket så glattstrikk med enkelt tråd over de syv maskene som ble satt på en tråd helt i begynnelsen og strikket til hel lengde. Dette ble belegg for å skjule klippekanten.


Jakken fikk seks tinnknapper fra knappebeholdningen og veier 114 gram uten knappene. Garnet er New Zealand Lammeuld i lyseblått og mørk grå, to farger som jeg liker veldig godt sammen.

Fanajakken har allerede fått en ny eier, en helt fersk liten kar som er en drøy uke gammel. Det tar nok litt tid før jakken passer, den er nemlig sånn ca 3mnd størrelse. Kanskje til Pinse?


Ha en flotters fredag!


____________________________________________
I've knit a traditional cardigan for my friend's brand new baby boy.

share this on »
{Pinterest}
10 Comments »

10 Responses to “Lille Fana”

Hanne sa...

Nydelig. Tradisjonsmønstre er så fine. For meg tror jeg marius ruver på toppen, mens fana er rett bak. Fanaen ble kjempe fin. Du er så flink til å improvisere :D

Elisabeth sa...

Veldig fin! Nydelige farger også. Ha en flott helg!

sol sa...

Nydelig jakke - og flott bilde av den!

God helg :)

Liv-Toril sa...

Flott fredag til deg også. Tradisjonsmønstrene er alltid en suksess.

Siddis back home sa...

Nydelig jakke, heldige den som får denne flotte jakken! Ha en fin helg hos deg!

Janne sa...

Nydelig genser. Så fine farger du har brukt. Men stjerner nede på Fanagenseren har jeg ikke sett før. Men det ble kult :)

Petronella sa...

Jeg elsker Fanamønsteret - Og den lille som får denne fine Fanakofta, vil sikkert også ha en egen forkjærlighet til dette flotte tradisjonsmønsteret, med seg gjennom hele livet.
God helg =)

Sysleglad sa...

Søt liten Fanakofte!

Silje sin blogg sa...

Så utrolig fin kofte!!! jeg har den samme, men den er vel 10 ganger større!! Kjempe søt!!

skb sa...

Moro å sjå ein slik Fana-variant.