Jordbær

lørdag, mai 04, 2013

 


For litt siden fant jeg en notatblokk full av tanker om fremtidige prosjekter, deriblant denne jordbærjakken. Notatene baserte seg på jordbærsettet jeg strikket i Babysilk for noen år siden, men i garnskuffen fant jeg en passende rest Scrumptious DK fra Fyberspates som passet perfekt til en liten jakke, kombinasjonen merino og silke blir aldri feil til nyfødte!

Jakken er strikket ovenfra og ned på pinne nr 3. Egentlig hadde jeg tenkt til å ha perler på den, slik som det foregående settet, men bærestykket gikk så fort å strikke at jeg ikke rakk hjem til perlene før jakken var ferdig. Rundt alle kantene har jeg heklet en rad med luuftmasker for å gjøre kantene litt stødigere, samtidig som at det gir en fin effekt i seg selv.  Jakken veier knappe 80 gram og det var akkurat på milimeteren nok av det røde garnet for  få den ferdig. Og da mener jeg på milimeteren, jeg har nemlig en merkelig tendens til å ta vare på trådender med "kjekt å ha"-tanken i bakhodet. Vel, denne gangen priset jeg meg lykkelig for nettopp dette, i og med at jeg fant en trådende på 1,5 meter og dermed kunne hekle rundt begge ermeåpningene. Her snakker vi små gleder i hverdagen.

Resultatet ble en myk og god jakke med et herlig fargespill som var umulig å fange med linsen. Jakken vil passe perfekt til en nyfødt sommerbaby. Og det må man jo bare bli glad av!

share this on »
{Pinterest}
6 Comments »

6 Responses to “Jordbær”

Siddis back home sa...

Så nydelig liten jakke! God helg!

Anna Therese sa...

For en nydelig og flott jakke :)
Og selve jakken som ligger der blandt jordbær får meg til å tenke på sommeren :) Ha en fin lørdag videre.

Hanne sa...

Denne var virkelig flott. Du er så kreativ. Blir veldig inspirert av deg og skulle ønske jeg var bedre til å skrive mønster og dikte opp selv også.

LindaE sa...

Så fin jakke! Kjenner at eg gler meg til jordbærsesongen:-)

Unknown sa...

Nydelig jakke. Lekre farger!! :-)

Martine sa...

SUPERBE