Hettejakken

tirsdag, februar 07, 2012

genser og sånn 134
Hvis man kombinerer dette mønsteret med herlige Babyalpaca silk fra Drops, så får man en helt fantastisk deilig jakke. Og det er nettopp det jeg har gjort!

Strikkingen ble unnagjort etappevis i fjor, sånn blir det gjerne når man har garn på to steder og ikke helt oversikten over hva som er hvor. Da den omsider ble ferdig sånn utpå høsten en gang ble alle trådene festet og knappene sydd i med en gang. Oppklippingen, derimot, den lot vente på seg helt til året var på hell.

I bunn og grunn har jeg fulgt mønsteret, hovedendringen er at jeg har strikket den rundt og så klippet opp foran. Det gikk over all forventning veldig bra, spesielt etter at jeg kom på at det var lurt å snu jakken før jeg durte i vei gjennom Overlockmaskinen. Litt høy puls akkurat da, men ellers gikk det fint.

En annen endring jeg har gjort, er å endre fargene i mønsteret. Synes at de duse pastellene gjorde seg så fint sammen. Dessuten hadde jeg alle fargene i lageret og trengte ikke å kjøpe et eneste gram garn for å få den ferdig. Dobbelt garn på pinne 4 er ikke så dumt og det er ingen tvil om at jakken er varm og god. På det meste er det tre mønsterfarger i hetten, så med hetten oppe kan man trygt gå ute i mangfoldige minusgrader uten å fryse ørene av seg.

Knappene er av den lekne sorten. Perlemorsknapper i forskjellige former og størrelser, alle i farger som matcher hetten.

Ha en fin tirsdag!

genser og sånn 212
_________________________________________________________
OK, so this hoodie has been finished for a while, but it took some time before I got around to get the pictures taken.
The hoddie is knit in Drops Babyalpaca Silk held double, and it is pure softness and delight!

share this on »
{Pinterest}
4 Comments »

4 Responses to “Hettejakken”

Tittei sa...

Ble utrolig fin! Og skikkelig fine bilder du har her. Me like!

Torunn sa...

Den jakken var kjempefin!! Nydelige farger :)

~Silje~ sa...

Så fin den ble!!
Leste nettopp profilen din. Søsteren til en venninne av meg er også i polen på medisinstudier :) Verden er ikke så stor :)

lise sa...

Fantastisk flott jakke, Tora!