Sukkersøtt

søndag, september 09, 2012

IMG_5208


Ja, det blir det gjerne når man kombinerer pudderrosa og kremhvitt, spesielt hvis man supplerer med en god dæsj blonder i tillegg.

Mamma har bursdag når det er vår og ikke så veldig lenge før mamma hadde bursdag lanserte DSA sin nye Dreamline-kolleksjon.
At jeg er svak for ting som er lite, mykt og delikat er vel ingen hemmelighet, og garnvalg ble dermed et enkelt valg. Opphavet er kanskje ikke like glad i pasteller, men selv hun ble overbegeistret over resultatet. Noe må det altså være.

Sjalet er strikket etter den enkleste innfallsmetoden. La opp tre masker, økte en maske i hver side på hver pinne, foran og bak midtmasken på annenhver pinne.
Fortsatte videre med glattstrikk og to pinner brede striper  frem til begge nøstene var strikket opp.

Sjalet man får av to 25 grams nøster blir veldig mykt og lett, men også litt puslete. Puslete kvitter man seg lett med ved å strikke en blondekant, gjerne i et litt tjukkere garn. Jeg valgte Baby Alpaca Silk til blondekanten og strikket den frem og tilbake over 16-10 masker.
Faktisk gikk det like mye garn i gram med til kanten som det gjorde til sjalet i seg selv, men resultatet ble en solid og fin blondekant som effektivt fjerner puslete-faktoren og erstatter den med en mer markant voksen eleganse. Akkurat passe til mottakeren.

Ha en fin søndag


IMG_5207

_________________________________________

A few months ago I knitted this shawl for my mum for her birthday. The yarn is from the Dreamline collection by DSA, more precisely two skeins of Soul. Pretty and sweet, soft and delicate. Just as my mum wanted :)

share this on »
{Pinterest}
4 Comments »

4 Responses to “Sukkersøtt”

Tante Constanse sa...

Så fint sjal! Likte veldig godt fargene, sukkersøtt eller ei! :-)
Ser både deilig, mykt og passe varmende ut! :-)

StrikkePia sa...

Nydelig. :-)

Silje sin blogg sa...

Kjempe fint!

iziko sa...

Nydelig! Du er utrolig flink! Jeg har fulgt bloggen din lenge men dette er nok første gangen jeg legger igjen et spor;)