Kaldt!

tirsdag, januar 22, 2013En sen nattestime for ganske lenge siden jeg kom jeg over en helt ny garntype på det o store internettet. Fiberblanding med 40% silke og 60% kasjmir gjør at man nødvendigvis ikke trenger å se så veldig lenge på fargekartet før man er solgt.

Spørsmålet er så hva man gjør med to nøster med ganske tynt garn? Snakk om å havne i stripefellen nok en gang.

Striper ble det. I glattstrikk og over to pinner, øking med vridde masker i midten og på annenhver side. Litt variasjon må man da ha.
Taggekanten er det også et snev av variasjon over, men ikke mer enn at den går over seks masker og er heklet på til slutt.

Resultatet ble ihvertfall ubeskrivelig mykt og lett, kanskje ikke så veldig overraskende om man tar fibersammensetningen i betraktning. Tre nøster gikk det med til herligheten, som er akkurat stort nok til å kunne snurres to ganger rundt halsen men ikke så stort at det blir klumpete med jakke. Perfekt størrelse, med andre ord.

Så kan man jo diskutere om det er verdt å bruke nesten en måneds matbudsjett på et sjal som dette, konklusjonen min er at ja, det er det så absolutt! Havregrøt kan faktisk være ganske godt. Sånn innimellom.
share this on »
{Pinterest}
5 Comments »

5 Responses to “Kaldt!”

Hanne sa...

Nydelig sjal, og det garnet hørtes veldig digg ut. Flotte farger du har strikket i.

Mie sa...

Nydelig sjal! Havregrøt ja.. Hva gjør man ikke for litt luksus iblant! Veldig spent på hva slags garn dette er? Og hvor jeg kan få tak i det? Det hørtes fantastisk mykt ut!

StrikkePia sa...

Nydelig sjal!! :-)

Elisabeth sa...

Vil ikke akkurat kalle stripene for en felle, spesielt ikke når du tryller fram ting. Nydelig ble det!

skb sa...

Havregraut er undervurdert! Eit tips kan vere å ha brunost på toppen ( kanskje ikkje så lett å få tak i i "ytlandet"... ), det blir ein heilt anna smaksoppleving :)

Sjalet var nydeleg! Kvar fann du garnet?