Grå

tirsdag, juli 30, 2013Tiden går virkelig fort om dagen og da jeg gikk fra jobb i dag fikk jeg for alvor høstfølelsen. På mattene i mellomgangen var det gulbrune blader og sand, sånt hører da ikke sommeren til?

Med høst i luften er det på tide å begynne høstforberedelsene. Jeg har lenge ønsket meg et stort, godt og enkelt sjal. I fjor fikk jeg noen nøster Fine Tweed fra Rowan, og etter mye om og men bestemte jeg meg for å strikke det ønskede sjalet i nettopp dette garnet. Og gjett om jeg er fornøyd med den avgjørelsen.
Selve sjalet er strikket på uttallige togturer og flyreiser rundtom i Europa, hele seks land har det besøkt på sin ferd mot ferdigstillelse.

De som har fulgt bloggen en stund har gjerne lagt merke til at jeg har strikket en og annen taggekant de siste årene. Det har jeg gjort også denne gangen, men for å variere litt har jeg strikket inn en enkel flette. Taggekanten er strikket ved å begynne hver pinne med et kast og så to masker sammen. Da får man fine løkker og jobben med å strikke den på sjalet i etterkant går lett som en lek. Det liker man!

Akkurat hvor mange nøster som gikk med til sjalet,det har jeg ikke helt oversikt over, men jeg tror jeg endte på rundt syv stykker a 25 gram. Sjalet ble i hvertfall akkurat passe stort og fantastisk mykt og varmt etter vask og blokking.share this on »
{Pinterest}
9 Comments »

9 Responses to “Grå”

Huldr sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Huldr sa...

Huff, det var tidlig med brune blader, tenkte det kunne være bjørkerust, men da blir bladene gule, så det er kanskje ikke det likevel. Heldigvis er vi jo bare i slutten av juli foreløpig, mye sommer igjen ennå :)

For et nydelig sjal. Du lager virkelig mye fint!

marianne sa...

Hei!
Så flott sjal du har laget:)
Må si det er tidlig med høstfølelse enda,men forhåpentlig stopper det der en stund til...
Hos meg har vi hatt sol og varme i flere uker, og vi nyter hver en dag :) Håper det varer en stund til..
Ønsker deg ei flott uke videre!
(har lagt deg til på blogglisten min,håper det er ok)

Linda sa...

Flott sjal. Har du laga mønster sjølv eller kan du fortelje meg kor eg kan finne det? Gratulera med ferdige medisinstudier.

Jordmor-Hanne sa...

Flott sjal! Jeg satser på at bladene er gule pga lite vann/tørr sommer :)

Petronella sa...

Gratulerer hjerteligst med både et lekkert sjal men ikke minst med ferdig utdannelse. Veldig godt jobba!
Ha også en riktig fin sensommer og lykke til med jobbsøking :-)

lykketrollet sa...

Vanvittig vakkert sjal, som alt anndtt du lager.
Ha en flott dag videre

Elisabeth sa...

Nydelig sjal! Ble litt glad for at du roser garnet, for jeg var i London på ferie og har kjøpt med meg hjem 6 nøster av sorten. Tenkte å strikke hansker av de ;)

Unknown sa...

Nydelig sjal, det enkle er stort sett det fineste, flott kant rundt.