Gjenglemte perler

tirsdag, august 19, 2008

For veldig, veldig lenge siden, fant jeg en oppskrift på babykyse med perler. Jeg var snar til å kjøpe inn perler, garn hadde jeg fra før (sjokk...)
Satt i timesvis og talte perler, sorterte dem i riktig rekkefølge og hadde tilslutt hva som føltes ut som en halv million små perler trædd på garnet.

Så gikk det slik som det ofte gjør, når kombinasjonen perlediagram, pinne nr 2 og meg er et faktum. Det legges tilside før målet er halvnådd. Og der ble det liggende. Lenge. Veldig lenge.

Så i går, nærmere 3 år senere, kom jeg over det stakkarslige prosjektet ligge bortgjemt. Nytt, friskt mot og noen episoder med Bones var alt jeg trengte for å gjøre luen ferdig.
Mønsteret hadde forsvunnet i løpet av disse årene, så den andre halvdelen av luen er strikket fritt etter eget hode. Oppskriften lurer jeg på om ikke kommer fra boken Dikt i Masker, men jeg er jammen ikke sikker. I min versjon er midtstykket dekket av perler over det hele. Jeg har en svak erindring om at originalversjonen hadde dusker på toppen. Men igjen, jeg er ikke sikker.Selv synes jeg at den ble ganske søt, og jeg har tatt meg selv i å tenke på nye perleprosjekter. Jeg har faktisk et veldig spesifikt et i hodet- så nå skal jeg ut å kjøpe flere perler. Stoler ikke på hukommelsen når det gjelder hva som ligger i Polen :)

Kalde harde fakta- Ca 20gr babyull fra Dale, pinne nr 2 og 2.5. Eplegrønne,sitrongule og klare glassperler fra Gutemann og silkebånd i løpegangen til hullraden. Perfekt til et lite nurk.

share this on »
{Pinterest}
9 Comments »

9 Responses to “Gjenglemte perler”

Monstermønster sa...

Nydelig! Perlearbeid har jeg lagt på vent etter alt for mange ganger å ha tredd på feil farge, for få perler osv... så jeg er superimponert!

Monstermønster sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marte sa...

Så nydelig!! :)

Charlotte sa...

Den var jo helt nydelig, men jeg skjønner godt det kan ta litt futten av en med alle de perlene og tynner pinner.. hehe..

Anonym sa...

Aldeles nydelig. Det samme gjelder for babykjolene dine :-)

amylin sa...

Så søtt og for et arbeid!

Anonym sa...

Nydelig lue!

Anonym sa...

Nydelig!

Anonym sa...

Å for en nydelig lue.