Strawberry fields forever

søndag, august 02, 2009

022

Jordbær hører sommeren til. Store, røde og søte jordbær.
Det var en sen sommerkveld fyllt med godt selskap, friske bobler og norske jordbær at ideen kom til meg. Ser du, norske jordbær er ikke som jordbær flest. De er rødere på fargen og smaken er mer fyldig, sommerlig. Hvert bær har sin egne særegne form, de er ikke identiske og perfekte som de Belgiske. Og det var nettopp dette som brakte ideen til meg. For mens solen brant i sjøkanten la jeg merke til dette bæret. Et ganske lite, tredelt bær med grønn topp.


Dagen etter var jeg på To Damer og gikk igjennom hyllene etter den perfekte garnkombinasjonen, noe som viste seg å ikke bare være enkelt. Enten ble den grønne for blass eller den røde for skarp. Etter litt om og men ente jeg opp med Babysilk fa Du Store Alpakka.
014
Vel hjemme begynte den uendelige perlepåtredningsjobben. Og for hver perle vurderte jeg å droppe perlene. Men har man bestemt seg, så har man bestemt seg.

Derfra gikk det mer eller mindre på autopilot. Strikket ovenfra og ned med rillestrikket bærestykke. Med det røde begynte perleinnstrikkingen og den evinnelige perledyttingen.
Ermene ble begge strikket frem og tilbake for å få perlene best frem.
Og plutselig, en sen sommerkveld på hytten, var den ferdig.

I kjent stil dro jeg til byen på knappejakt, uten jakken, vel en uke etter at jakken var ferdigstrikket. Hjem kom jeg med intet mindre enn syv forskjellige alternativer. Knappekonsulentene fikk innkallelse og etter å ha vært innom treknapper, røde knapper, grønne knapper, jordbærknapper, perlemorknapper, trykknapper, mange knapper eller få knapper ble det omsider tatt en avgjørelse. Valget falt på tre grønnlige perlemorsknapper fra Du Store Alpakka.

015
Kalde harde fakta er sånn ca 70 gram rød og 15 gram grønn Babysilk fra DSA og en hel haug glassperler med gullkjerner, også fra DSA. Møk rød og skarp grønn er vanskelige farger å gjengi. Så dere fpr bare tro meg når jeg sier at fargee er mye flottere i virkeligheten!
Jakken er strikket på pinne nr 3 og det tok ikke mer enn to kvelder for å strikke en størelse 6 mnd. Men så er det dette med knapper, trådfesting, stolpepåstrikking og blokking, som ofte tar litt tid.

Mønsteret er av typen "veien blir til mens man går" og er inspirert av det lille, tredelte jordbæret som smakte fortreffelig. Om noen skulle lure :)

Luen som hører jakken til er ferdig strikket og trådene er til og med festet. Men så var det dette med knytebånd. Nok en vanskelig avgjørelse med mange muligheter. Så den får få sitt eget innlegg. Forhåpentligvis i nærmeste fremtid.

Ha en flott søndag!

share this on »
{Pinterest}
12 Comments »

12 Responses to “Strawberry fields forever”

Anonym sa...

Hei;) så utrolig søt jakke..
Flott blogg du har:)
klem fra olos71

Margrethe sa...

Utrolig søt jakke. Jeg har noen nydelige jordbærknapper som hadde passet perfekt til - men du har kanskje vurdert jordbær?

Elisabeth sa...

Den ble helt herlig! Så morsomt å omgjøre en ide til et produkt, det er jeg ikke så flink til selv. Knappene ble forøvrig fine på!

Frk.Badegakk sa...

Så gøy jakke!
Har aldri prøvd å strikke med perler jeg, men må vel prøve det etterhvert også=)

Frk. Chilli sa...

Så utrolig, fantastisk søt den var:-)!!! Så flink du er som bare strikker på frihånd inspirert etter et tredelt jordbær:-D

Baddie sa...

Kjempefin jakke! Synes du har funnet den perfekte kombinasjonen av farger, perler og knapper. Heldig er den jenta som får bære den jakka. God søndagskveld!

Inger sa...

Ååå - for en skjønn, liten jordbærjakke!

Anette sa...

Jeg bare digger bloggen din!! Du strikker så utrolig mye fint så utrolig fort! (misunnelig...) Og måten du skriver på gjør det bare dødsfestlig å lese innleggene dine!

Hunnipunni sa...

Søt jakke !! Du er virkelig en reser på strikkepinnene :) Mye fint du lager !!

Xhantippe sa...

Jeg må si jeg er virkelig imponert over den flotte jakken du har strikket. Veldig nydelig!

Prinsesse Vilikke sa...

Så morsom jakke!

Malsen og Mor sa...

Jordbærjakken er bare kjempesøt! Det var en veldig god idé å bruke perler til jordbærfrøene. Jeg er imponert over alle babyjakkene du har vist i det siste, du må være veldig strikkeeffektiv! Flott blogg :-)