Laptopmappe

søndag, oktober 10, 2010

page

Det hender jeg får et akutt behov for å være kreativ. Hjernen jobber overtid og ideene masseproduseres. Ikke helt uvanlig skjer dette mens jeg leser. Og det var akkurat det som skjedde i går.

For midt under patologilesingen fikk jeg et akutt behov for å sy litt. Og symaskinen min var tydeligvis enig, for etter å ha stått ubrukt i fire mnd samarbeidet den uten det minste problem.

Planen var å sy to putetrekk som jeg begynte å planlegge i sommer da jeg var på Oleanafabrikken.
Etterhvert som putetrekket kom sammen skjønte jeg at dette ikke skulle bli et putetrekk, men heller en laptopmappe.

Laptopen min, Felix III, flyr omtrent like ofte som meg og da skulle det vel bare mangle at også han får fly noenlunde standsmessig. Kjøpemappen han har er forsåvidt fin den, men den er litt stor i kantene og selv mener han at mørkeblått ikke er helt hans farge.

Den nye mappen er han imidlertid meget godt fornøyd med. Jeg likeså.
Den ene siden av mappen er en halv Oleanarygg i 100% alpakka, nærmere bestemt Modell 81D, mens baksiden er helt plain, litt tykk, grå ullfilt. På Oleanadelen var det en taggekant nederst som var riktig så fin. Så når jeg sydde passet jeg på at den kom til sin rett nederst på mappen.

Som lukkemekanisme sydde jeg fast fem hemper i silkebånd og sydde tilsvarende knapper på andre siden. Knappevalget falt på perlemorsknapper, hvite hjerter og blomster sammen med blå blomster for å ta opp de blå innslagene.

Jeg betalte 50 kr for ryggen på Oleana og det er nok til en mappe og et putetrekk. Ullfilten er fra Stoff og stil og den kostet tilsvarende. Og at jeg hadde knappene fra før, det er vel ingen bombe.

Mappen ble akkurat så bra som jeg hadde tenkt at den skulle bli og det er nesten så det er synd at jeg ikke skal fly med det første.

Ha en strålende flott søndag!

____________________________________
I happen to be a frequent flyer and my laptop thinks that he should be able to travel in style as well. I happen to agree and therefore made him a new sleeve. The front piece of the sleeve is a part from an Oleana cardigan I originally intended to make into pillows. The backpiece is plain felted wool. Can't wait for my next flight!

share this on »
{Pinterest}
10 Comments »

10 Responses to “Laptopmappe”

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Wow så utrolig fiiin!!

mimouna sa...

Så fin! Den var virkelig forseggjort, helt nydelig.

Selger de "løse deler" på Oleana? Jeg MÅ innom der snart!

Frk.Badegakk sa...

Åh! Den var kjempekul!!!!! Så flink du er!

Mirdiz sa...

Den ble kjempestilig!! :)

Hanne sa...

Den var bare råååå fin :D

Silje sin blogg sa...

Kjempe fin ny bolig til dataen din;)

duBedåre sa...

OMG, det er det flotteset pc-coveret jeg har sett, EVER!!! Utrolig lekkert og standsmessig, knappene, båndene, den blåturkise sømmen, oleanna-"stoffet". WOW, altså! Skulle jammen ønake jeg hadde oppdaget Oleannafabrikken da jeg bodde i Bergen, tror jeg kunne tatt endel turer dit...

Kan ikke pc'en din kle seg litt flott for å være med på forelesning, da? Kanskje det sitter en søt liten pc-frøken ved siden av som liker velkledde pc'er, så <felix kan få seg en flirt mens du noterer patologi for fullt? (o:

skb sa...

Eg har óg bruk for noko som kan vere utanpå pc-en når eg reiser, og dette er den beste idéen eg har sett på så lenge eg kan hugse!
Jammen flaks eg bur rundt ei mil frå Oleana-fabrikken :D

Vanilje sa...

Nydelig :) :) For en fantastisk kreativitet!