Dots!

søndag, oktober 07, 2012

saltsekkene 010

Ut  fra tingenes tilstand her på bloggen kan det jo se ut som om jeg ikke har strikket en eneste maske i hele sommer. Nå er det riktignok et lite stykke fra sannheten, men jeg skal ikke skryte på meg den helt store produksjonen.

All den fritiden jeg skulle få bare det ble sommerferie, forsvant på mystifistisk vis og jeg rakk knapt over halvparten av alt det jeg hadde tenkt før oktober banket på døren og skolestart meldte sin ankomst.

Skolen er i gang og sannelig er jeg blitt sisteårsstudent. Hvor forsvant tiden?

Nok om det, for å illustrere hvor lite produktiv denne sommeren har vært presenterer jeg mitt siste mønster, Dots!
Det vil kanskje ikke komme overraskende på de som kjenner meg at jeg nå har strikket en prikkejakke. Men jeg likte ideen som dukket opp mens jeg leste til eksamen før sommeren og da ble det slik.

Jakken ble nemlig strikket nesten helt ferdig før jeg reiste hjem på sommerferie. Men så gikk jeg tom for hvitt garn og dessuten hadde jeg strengt talt egentlig ikke tid til å strikke den ferdig hadde jeg enda hatt nok garn. Så da ble den lagt i ventemodus frem til godt uti juli. Når juli kom strikket jeg ferdig raglanfellingen og strikket på knappestolper. Men så var det disse knappene, da.

Før sommerferien fant jeg nemlig de perfekte knappene til denne jakken. Men tror du de fikk bli med på sommerferie til Norge? Nopes.
I Bergen er det knapt nok en knapp å oppdrive etter at den ene knappeselgeren etter den andre har takket for seg. Og selv om jeg har vært titt og ofte i nabolaget til Perlehuset i Oslo i løpet av sommeren, så har jeg ikke en eneste gang rukket innom dem i løpet av åpningstiden. Norges mest fasjonable byggeplass tiltross.

saltsekkene 037

Det var først på den årlige turen til Norheimsund at jeg fant passende knapper. Og disse knappene ble sporenstreks sydd på, det ble gjort på rasteplassen rett borti høgget for sentrumskjernen i Norheimsund. Også dette i august.

August, sier du, nå er det da vitterlig blitt oktober. Joda, hinderløypen sluttet da ikke der. For oppklipping er visst et kapittel helt for seg selv. Det klarte jeg å utsette helt til det var to dager igjen av Bergensferien min.

Prikkejakken, eller Dots!, som den så fint er blitt døpt er strikket nedenfra og opp på pinne nr 4 i Dales Royale Alpakka og Sandes sin Alpakka. Prikkediagrammet er det samme som på Dotties'ene mine. Ingen grunn til å finne opp kruttet på ny osv.
Jakken er sånn ca 6-9 mnd-ish og kan strikkes i en fei med mindre man er som meg, oppmeldt i verdensmesterskap i prokastinering!

Ha en fortreffelig kveld!


_____________________________________________________________________
My latest pattern, Dots!, a wee little cardigan with lovely polka dots all over. If yu want to knit one for your little loved one, stay tuned as a pdf is expected to show up any given day. Oh, the excitement!

share this on »
{Pinterest}
2 Comments »

2 Responses to “Dots!”

StrikkePia sa...

Nei det er i grunnen ikke overaskende med en prikkete jakke fra deg. ;-)

Du kom da i mål med den til slutt, selv om det tok litt tid. :-)

Fin er den og jakken. :-)

Beate sa...

Så søt og så tøff på samme tid! Digger den!