Dots!

torsdag, april 09, 2015Det hele begynte da jeg fikk et par nøster Shetland Spindrift fra en shetlandstur. Jeg strikket dette teppet, men innså rimelig kjapt at jeg ikke hadde nok garn. Mer garn kom rimelig kjapt fra Shetland, men i frykt for å nok en gang få for lite garn, så bestilte jeg et par ekstra nøster.
Det endte selvsagt med at det ble for mye garn og restene ble brukt til den rosa vesten i innlegget et par hakk under. I og med at sånne vester ikke akkurat er tungtvektere, så var det stadig mer garn igjen. for mye til en lue, ikke nok til en vest til. Ved en tilfeldighet ble det liggende ved siden av et restenøste Shetland Soft og det var jo en ganske så fin kombinasjon. Og jeg trengte jo å strikke en ny Dots! for å rydde opp i mønsternotatene, så da var saken grei.

Femte versjon av Dots! er altså strikket i Shetland soft og Shetland spindrift. To garn med noe ulik løpelengde, men siden det er litt rufsete og system i prikkene så er det ikke verre enn at det funker veldig bra. En annen fordel med litt rufsete, ubehandlet tråd er at en kan klippe med god samvittighet uten å bekymre seg for at kantene skal rakne.
Jeg er selvsagt en svært bekymret klipper, så saksen fikk ikke slippe til før doble heklekanter var på plass, jakken var vasketm knappestolpene strikket og støttebånd sydd på.


Knappene er samme som på hjertekjolen under. De kommer egentlig ferdigbrodert med multifarget psykedelisk tråd, men det er en smal sak å sprette av og heller bruke en tråd som passer bedre.
som f.eks det rosa garnet fra prikkene. Knappene er fra Kina, men man må gjerne vente en 4-5 uker før de kommer i posten. Det er i grunn helt OK, for da blir gleden desto større når postkassen plutselig er full av masse knapper man ikke kan huske å ha bestilt.

Og mønsteret til Dots!? Det kommer. En vakker dag i juni kanskje. Skal bare...

share this on »
{Pinterest}
2 Comments »

2 Responses to “Dots!”

Elisabeth sa...

Vakker jakke, fargene gjorde denne helt nydelig. Mønster ønsker jeg hjertelig velkommen! Ha en fin helg :)

Mie sa...

Nydelig jakke! Fargekomboen var helt perfekt.