Flettejakken endelig ferdig!!!!

fredag, april 06, 2007

Denne jakken har gnagd på samvittigheten min en god stund nå. Tenk så lenge jeg har utsatt å gjøre den helt ferdig. Men nå er den i hvertfall ferdig. Foret er sydd, knappene satt i og kragen har fått stikninger. Vasket den for tredje gang har jeg også. Jeg ser her på bildet at kragen ser større ut på den ene siden. Det er den altså ikke, har bare ikke strøket kragen enda.
Jakken er strikket i babyull fra Dale, på pinne nr 2.5 og da i str. 6 mnd. Jeg har for en gangs skyld brukt mønster, og produsenten er Sandnes. Jakken er foret med bomullsjersey, og kragen er sydd i samme stoff. Først gikk jeg tom for vliseline. Så gikk jeg tom for jersey. Så fikk jeg omsider laget kragen, men da var den alt for liten. Jeg prøvde igjen, men etter å ha strøket på vliselinen var det umulig å få skredderkirttet bort... Skulle tro det hadde blitt fiksert...
Utrolig at jeg faktisk fikk sydd en ny krage, at motivasjonen holdt så langt. Kragen ble sydd til foret både ved hjelp av maskin og for hånd.
Litt aggresjon skulle til for å få trykknappene hamret fast, men jeg er veldig fornøyd med utfallet. Synes den fikk et litt mer fancy utseende enn om jeg hadde brukt vanlige knapper.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg er umåtelig stolt over å ha ferdigstilt denne jakken!!!!!
Og når det er sagt, kan jeg nevne at begge buksebena er ferdigstrikket, så satser på å få et flott sett til slutt :)
I finally managed to get my head around and finish this cardigan. I am very pleased with the outcome, and that is me being modest. I think the cables are stunning to say the least.

I promised myself that I would indeed finish this cardigan, and not allow it to turn into one of many unfinished projects. However, sewing the linen and the collar was not at all tempting tasks, but it is amazing what my willpower force me to do.
The cardigan is made from a patter from Sandnes, but seeing that there's no pattern for a matching overall, I've started my own pattern for that one. Both legs has soon far been knit,so hopefully I'll be able to finsish that one as well before I turn all grey and wrinkly :)

share this on »
{Pinterest}
7 Comments »

7 Responses to “Flettejakken endelig ferdig!!!!”

Anonym sa...

En utrolig lekker jakke som ble ekstra forseggjort med krage og for... Denne skal du være stolt av:)

Anonym sa...

Utrolig flott jakke !

Litt av en strikkejobb du har lagt ned her. Flott farge du har valgt, alt til baby behøver ikke være rosa eller lysblått.

Anonym sa...

Alldeles nydelig jakke, skikkelig forseggjort.

Elimor sa...

For et arbeid! Den er bare helt nydelig

Lena sa...

Nydelig jakke. Å så mye arbeid du har lagt i den, imponerende :)

Anonym sa...

Oi, den var LELKKER!!!!!!!!!

Anonym sa...

Oi, den var LEKKER!!!!!!!