Lilla på Lilla

søndag, juli 18, 2010

page

Når man går på tur, er det viktig å ha en gulerot. For folk flest er det gulerot nok å komme frem til neste hytte, få servert varm mat og kunne vifte med slitne og småsvette tær.

Joda, jeg er enig i at det er langt i fra dumt å komme frem til neste hytte. Men jeg hadde en helt annen gulerot i sikte. Nemlig fabrikkutsalget til Dale på veien hjem.

Og joda, guleroten kom, den, dog var det noe antiklimaks over det hele. Ja, for etterhvert som jeg trasket opp bakketopp etter bakketopp var det ikke måte på hvor mye fint de skulle ha på Dale. Men det er en annen historie.

Uansett. Vel fremme på Dale fant jeg et nøste mørk lilla Royal Alpaca, litt mørkere enn det jeg fikk til bursdagen. Så da fikk det bli med hjem. En genser fikk også bli med hjem, bare fordi den var skikkelig fin. Og fordi jeg aldri i verden kommer til å gidde å strikke en selv.

Vel hjemme ble det mørkelilla parret med det lyselilla og sånt blir det sjal utav.
La opp tre masker på pinne nr 4 og strikket tre pinner rett. Plukket opp tre masker på hver side av de tre maskene og økte innenfor 3 kantmasker på hver pinne, ved midtmasken på annenhver pinne. Fortsatte med riller og en rille i hver farge helt til det var slutt på garnet. To nøster holdt akkurat til et passelig to-ganger-rundt-halsen-sjal og kommer nok til å bli flittig brukt når høsten nærmer seg.
Det er første gang jeg strikker med dette garnet, men det frister til gjentakelse. Garnet er deilig og mykt og har så langt oppført seg eksemplarisk. Me like.

Ha en strålende flott søndag!

share this on »
{Pinterest}
7 Comments »

7 Responses to “Lilla på Lilla”

skb sa...

Flott sjal! For ein god idé å utnytte to enkle nøster på den måten :D

Synnøve sa...

Kjempefint sjal :) Enkelt og pent!

mimouna sa...

Fint sjal! :o)

Har vært på utsalget til Dale EN gang om sommeren, og det var en stor skuffelse. De hadde nesten ingen godbiter, bare masse ferdigstrikket (og dyrt) til turistene.

Bea86 sa...

Så fint sjal, og nydelige farger. Må innrømme jeg er svak for lilla :)

Fru Keilegavlen sa...

Flott sjal!!

sipusa sa...

hehe, ja sant, når man fantaserer litt for vilt har det seg med å bli *en annen historie*;-) men så lenge man når målet så! Flott sjal fikk du utav det uansett:-D

lena sa...

Kjempefint to-farget sjal!