Peoner

fredag, juni 22, 2012

IMG_4332

For noen dager siden kjøpte jeg med meg en bunt peoner fra den gamle damen utenfor butikken rett rundt hjørnet. Hun er etterhvert blitt min faste blomsterforhandler enten det er blåveis, liljekonvall eller peoner. Prisen er det heller ikke noe å si på- to kroner stykket.

Peoner er en av sommerfavorittene mine og jeg blir alltid så glad når den første peonen dukker opp utenfor butikken. Det er nemlig ikke bare et sikkert sommertegn, men også et sikkert tegn på at det snart er sommerferie. Og det kan man like.

Dagens strikkelue er inspirert av nettopp disse peonene. Du begynner kanskje å bli lei disse rosa restene etterhvert, men jeg lover at dette er siste rosa resteprosjekt i denne omgang. Nå er nemlig rubbel og bit brukt opp.
Luen er en god gammel klassiker, nemlig Gros djevellue. I tynn alpakka fra DSA på pinne 2,5 og minste størrelse gikk det radigt unna i en lesepause.
Peonen er laget av en i-cord på lengde med leiligheten in på tvers. Ganske så lang, med andre ord. Den ble først lagt i bløt, før den ble dandert i løkker med knappenåler på en skumgummiplate. Etter at den hadde tørket i peonformasjon ble den sydd sammen og festet på siden av luen. Knappen er for å dekke de siste stingene, men synes i grunn at den passet ganske så fint der.

Hemmligheten bak den superlange i-corden er mitt aller mest geniale redskap, nemlig en strikkelise med sveiv. Det er bare til å træ i tråden, feste på loddet og sveive i vei. Verre er det ikke.
Og jeg som tidligere har unngått i-cord så best det har latt seg gjøre. Den tid er garantert forbi.


Ha en strålende flott fredag!

__________________________________________________________________
I've used the very last of the pink left overs. This time they turned out to be a sweet little hat with a big pink peony on the side.

share this on »
{Pinterest}
9 Comments »

9 Responses to “Peoner”

Rubia sa...

Supersøt lue!
Og jammen har du strikket mye annet lekkert også.

Hanne sa...

Kjempe fin lue nok en gang. Liker så godt hvordan du pynter opp plaggene. Etter tips fra deg har jeg også kjøpt meg ei sånn "i-cord sveiv". Det er bare en ting å si: G E N I A L. Tusen takk for mye inspirasjon og gode tips :)

StrikkePia sa...

Så flott lue. Men alt som kommer fra deg er flott. Du er en av mine største inspirasjonskilder, jeg holder nå på med min første Great Expectations lue, nydelig mønster. Og veldig godt forklart og flott satt opp. All ære til deg for det!!! :-)

Du har gitt meg lyst til å prøve hva jeg kan få ut av rester og enkle nøster. Og lysten til å strikke sjal er kommet sterkere tilbake. Du lager utrolig mye fint og det er alltid spennende å kikke innom bloggen din!! :-)

Hvor kan jeg få kjøpt en slik StrikkeLise med sveiv på? :-)

God fin helg til deg. :-)

Silje sin blogg sa...

Sååå fin! den ene lua finere enn den andre:)

siwi sa...

Så fin fin den ble! Strikkelise med seiv, hm, dette må sjekkes ut!

hedvig sa...

Kjempesøt lue med flott blomst! Knappen gjorde susen! Ps. Peoner er også en av mine favoritter! :)

Elisabeth sa...

Dette ble også en nydelig lue! Strikkelise med sveiv hørtes lurt ut :)

wims sa...

Nudelig lue. gjorde seg bra med den blomsten :O)

skb sa...

Peon er favorittblomen min, og eg syns du har gjort ein god jobb i å lage ein duplikat.

Kor kan ein kjøpe strikkelise med sveiv?