En Liten Blomst

tirsdag, juni 19, 2012

 IMG_4322

Innimellom er det greit med noe som er like kjapt både på og av pinnene, denne lille luen er det perfekte eksempel på et sånt prosjekt.
Og når man i tillegg får brukt opp rester, så er det enda greiere.

Luen er strikket i siste rest Fin fra det stripete evighetssjalet. Og da mener jeg virkelig siste rest, det var ikke mer enn akkurat nok til å feste tråden på i-corden til slutt. For en gangs skyld slo ikke restegarnsforbannelsen til, kanskje har jeg rett og slett blitt rågod til å beregne garn på mine eldre dager?

Luen i seg selv gjør absolutt nytten som den er, men litt kjedelig er det rimelig å si at den er. Og så har jeg jo en og annen rosa rest fra den stripete rosa jakken.

I et svakt øyeblikk tenkte jeg at strikket blomst var tingen. Og joda, strikket blomst ble bra, det. Men neste gang skal jeg så definitivt strikke en blomst som ikke er i tusen forskjellige deler. Drøye tredve tråder var det til slutt som skulle festes. Men når valget står mellom å pugge inn ørti-pørti forskjellige behandlingsmetoder av hepatitt og å feste en drøss med tråder, så blir valget egentlig ganske lett. Og det er jo ikke akkurat som om den hepatittbehandlingen forsvinner med det første, heller.

Uansett, blomsten ble fin den og så fikk jeg til og med brukt noen av de hundretusen glassperlene jeg kjøpte for noen år siden. Det fantastiske prosjektet de var tiltenkt har latt vente på seg. Men kanskje til sommeren?

Ha en strålende flott tirsdag

__________________________________________________________
For once I turned out to be right in my optimistic calculations. Because I figured that the left overs from the stripy shawl might be enough for a little hat. And right I was, although just barely.
Seeing that the hat itself was rather boring, I used some of the pink left overs and knitted a little flowed. Some seed beards in the middle and voila- a not so boring baby hat.

share this on »
{Pinterest}
7 Comments »

7 Responses to “En Liten Blomst”

Silje sin blogg sa...

Så flott lue! Den ser absolutt ikke ut som noe restegarnslue! Nydelig var den! Er luen en djevellue eller? Har hatt planer om å strikke lue lenge;)
Blomstene satte virkelig prikken på luen, den ble såå fin;)
Ha en god skoleuke, og den behandlingsformen kan du lese om nå som den nydelige luen er ferdig;)

sol sa...

Søt lue, det er godt å få brukt opp restegarn. Trådfesting er ikke jeg noe glad i, heller, så det blir ikke så mange strikkeblomster her.

dyveke sa...

Så søt den ble - og dere eldre damer er tydeligvis rågode på garnberegning!!!

Unknown sa...

Den var supersøt. Og trådfesting er vel det eneste som er bedre enn hepatittbehandling :-)

Liv-Toril sa...

Flott arbeid.

Linda sa...

Så søt dn vart med blomsten på.

Elisabeth sa...

Strikkeblomster er jammen fint. Slike lagde jeg før jeg ble venn med heklekroken, ser at jeg burde gå tilbake til slike av og til ;) Nydelig lue som blir lekker på en liten jente!