Om Nyrer Og Sånn

onsdag, juni 06, 2012


 renal

Det slår ikke feil. I det eksamensrushet starter for fullt, så bobler jeg over av inspirasjon. Jeg ser potensialer overalt og det klør i fingrene.
For noen dager siden satt jeg i en sen nattetime med en heller tørr presentasjon om kronisk nyresvikt. Her snakker vi tørt på tørt, altså.

Men plutselig så kom denne sliden opp og med ett bare måtte jeg ta en lesepause. Det var jo den perfekte fargekombinasjonen til en genser. Og jaggu hadde jeg ikke alle fargene i lageret og. Endelig kom de små restene til nytte. Og rettstrikk rundt og rundt er jo helt perfekt til multitasking!
Med ett ble nyresvikten om ikke mindre tørr, i hvertfall mer overkommelig.

 IMG_4244

Genseren er vimpelgenseren til Pickles, men jeg har byttet ut regnbuen med graderte rosafarger. Picklesoppskriftene passer som regel ikke min strikkefasthet så jeg durte i vei med tall for str 6 år, hvilket med tynnere garn og pinner ble mer en størrelse 12 mnd. Ig og med at genseren min ble mindre, så har jeg også bare fem vimpelrekker på bærestykket. For å få det til å gå opp med felling og maskeantall så la jeg inn en ekstra fellerad på alle vimpelrekkene. Perfekt beregnet, jeg hadde nemlig bare fire rosafarger og såvidt nok hvitt til den siste rekken.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne genseren. Den ble akkurat så fin som jeg hadde tenkt meg og hjalp til med å gjøre nyresvikt hakket mer interessant. Her er det mye informasjon gjemt inn i genseren.
Dessuten synes jeg den graderte fargeeffekten ble veldig fin og står veldig godt til den grå bunnen. Trenger jeg si at jeg allerede har saumfart resteskuffen mn for flere potensielle graderte vimpelgensre? 

Og eksamen? Den gikk veldig bra. Rett og slett.

Ha en fin tirsdag!____________________________________________________________
I find inspiration in the oddest of places. This time I've been inspired by the colour theme in a lecture about chronic renal failure. Just had to use the colour combination for this sweater and I am very happy with how it turned out. And even better- I passed my internal medicine exam!

share this on »
{Pinterest}
12 Comments »

12 Responses to “Om Nyrer Og Sånn”

Unknown sa...

Kjempefin genser, flotte farger :-)
Gratulerer med eksamen

by Li sa...

hihi, så bra at du finner inspirasjon i noe tørt og kjedelig :)
genseren ble veldig fin!

Ida E sa...

Knallbra inspirasjonskilde, det dukker opp mye for den som leter. Lykke til med eksamen og sommertid

Line Kristine sa...

Hihi! Ikke verst å finne inspirasjon til en genser i en tabell om nyresykdom ;) Flott ble den, i hvertfall!

duBedåre sa...

Inspirasjon finnes på de utroligste steder! Og gratulerer med vellykket genser OG eksamen! (0:

Liv-Toril sa...

Skikkelig fin genser.

Marihøna sa...

Kjempefin genser! Hmm...fant aldri inspirasjon i nyresvikt selv, men, men...Det funket jo fint for deg!

Charlotte sa...

Den genseren er kjempesøt... Den ser nesten overkommetlig ut for meg også, selv om jeg lider av seriøse problemer med fargemønster... Jeg kjenner meg veldig igjen i det å bli avledet når det gjelder eksamenslesning altså... Jeg har det aldri så strøkent hjemme som når det nærmer seg eksamen jeg... Det blir liksom gøy å vaske...

9na sa...

12?

Synnøve sa...

Haha, utrolig gøy å se hvordan inspirasjonen kan komme når en minst venter det! Genseren? Den ble utrolig flott! Likte din graderte versjon :)

Silje sin blogg sa...

Det må være stedet man minst venter seg å få inspirasjon, men for en herlig genser. Tenker du husker stadiene i nyresvikt bedre nå;)

Monstermønster sa...

Kjempefin som gradert! Nydelig! Inspirasjon dukker opp overalt, selv når man minst venter det.