Liten vest

mandag, september 15, 2014


Jeg er alltid på utkikk etter garn og knapper. jeg søker det nødvendigvis ikke opp aktivt på forhånd, men er jeg på et nytt sted, så er radaren alltid på plass.
Dette har resultert i at jeg har funnet både garn og knapper på de mest merkverdige steder. Siste fangsten gjorde jeg her forleden da jeg var på tur til Rauma. Åpenbart fant jeg garn på Raumautsalget, det sier jo forsåvidt seg selv. Det som ikke var like selvsagt var at den trivelige kafeen i sentrum solgte kortreist pelsullgarn som både var håndplukket, håndspunnet og i ekte sauefarger.

Likeså var jeg på utkikk da jeg var i Dublin i høst. I samme bygning som This Is Knit fant jeg en knappebutikk i underetasjen. En hel butikk som stort sett førte knapper og bånd. Hvilken lykke!

I etasjen over fant jeg to nøster rosa Shetland Spindrift fra Jamiesons. Der og da hadde jeg to ganske så forskjellige planer for knappene og garnet, jeg skulle strikke stripegenser og knappene skulle bli knappelukning på en kjole.


Det endte som på bildet. En liten vest fra Lene Holme Samsøe sitt hefte Babystrik på pinde 3 (hurra for flotte hefter!)
To nøster på 25 gram holdt akkurat til en vest i str 6-12 mnd. Og da mener jeg akkurat, garnlengden var på 4 cm da siste maske var strikket, enda godt jeg hadde liggende hakket lysere nyanse i samme garnet til å sy sammen på skuldrene og sy i knappene.
Det rosa i knappene har samme farge som den lyseste rosanyansen i garnet og det grønne ble den perfekte kontrasten. Perlemor mot melert garn er også en kombinasjon jeg er veldig glad i, så resultatet er jeg godt fornøyd med!


share this on »
{Pinterest}
1 Comment »

One Response to “Liten vest”

Hanne sa...

Så skjønn vest. Jeg digger det heftet jeg også. Har strikket mye fra det i det siste.